Φυλακές Τύπου Γ (Μικροφωνική Α.Π.Θ)

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ
ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, το κράτος και οι μηχανισμοί του έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα αντιστεκόμενα αλλά και εξαθλιωμένα κομμάτια της κοινωνίας. Το επίπεδο καταστολής ανεβαίνει μέρα με τη μέρα προκειμένου να ανακόψει κάθε φωνή αντίστασης που εναντιώνεται στο σάπιο αυτό σύστημα. Έτσι μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί εφάρμοσαν νέες μεθόδους για να “σωφρονίσουν” αυτούς που δεν υποτάσσονται.

Μία από αυτές τις μεθόδους είναι και οι πολυσυζητημένες “φυλακές υψίστης ασφαλείας”. Με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ήρθε στην επιφάνεια το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο εισάγει ένα νέο είδος κελιού που πρόκειται για μια φυλακή μέσα στη φυλακή. Οι κρατούμενοι που αποτελούν τον πιο άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με τον ποινικό κώδικα, έχουν το εισιτήριο της πρώτης θέσης γι’αυτά τα κελιά. Με αυτό τον τρόπο κατηγοριοποιούνται οι κρατούμενοι και σπέρνεται η διχόνοια ανάμεσά τους. Επίσης, οι νέες συνθήκες κράτησης που επιβάλουν αυτές οι νέου είδους φυλακές, είναι στην ουσία μία συνεχόμενη συνθήκη καθημερινής απομόνωσης που θα στερεί από τους κρατούμενους την επαφή με τους συγκρατούμενούς τους (προαυλισμός), την επαφή με τον έξω κόσμο (εξόδους, άδειες), ακόμα και την επαφή με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Το δημιούργημα αυτών των ειδικών φυλακών θα είναι πρόσωπα ζωντανών – νεκρών ανθρώπων.

Αν πέρασει αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την μετατροπή της ίδιας της κοινωνίας σε μια γιγαντιαίου μεγέθους καθημερινή φυλακή υψίστης ασφαλείας. Γι’αυτό το λόγο, κρίνεται απαραίτητο να προτάξουμε τα σώματα μας ατομικά και συλλογικά στον αγώνα ενάντια στο τερατούργημα που ονομάζεται ΥΨΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, είτε είναι εντός, είτε εκτός των τειχών.

(KEIMENO ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ)

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αυτόνομο Σχήμα ΠΑ.ΜΑΚ.
autonomosxhmapamak@gmail.com
aspamak.squat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *